Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2006

Ας σκεφτούμε πολιτικά και όχι κομματικά

Μετά τη πτώση της δικτατορίας οι επαγγελματίες της δημοκρατίας κατάφεραν να κομματικοποιήσουν τα πάντα , όχι βέβαια για να ευτυχήσουν οι πολίτες αλλά για να μπορούν να ελέγχουν τη μάζα όταν έρθουν στην εξουσία και καθοδηγώντας την να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα .
Δημιούργησαν εξαρτήσεις για να μπορέσουν να αναδυθούν από την αφάνεια και την ασημαντότητά τους και πουλώντας οράματα και άνευ περιεχομένου ιδεολογήματα κατάφεραν να αναρριχηθούν στην εξουσία.
Οι θεσμοί υποκαταστάθηκαν από την δημιουργία ¨συμβόλων¨ και την ιδεολογία της αρπαχτής που δημιούργησε μια κοινωνία αδιάφορη , ανεκτική στη διαφθορά .
Έφτιαξαν την κοινωνία του ατομικού συμφέροντος.
Η λέξη ¨χαρισματικός¨ έγινε ταυτόσημη με τον παπαρολόγο .
Η ¨ισχυρή Ελλάδα¨ με την υποτέλεια και την εξάρτηση σε οικονομικά συμφέροντα.
Η ¨ανάπτυξη¨ ταυτόσημη με την αποβιομηχάνιση και την κατασπατάληση των εισροών από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αντιπαραγωγικές επενδύσεις που αύξαναν την ανεργία αλλά ήταν επωφελής σε αυτούς που διαχειρίζονταν την εξουσία και στα οικονομικά κέντρα από τα οποία είχαν δεσμευτεί .
Και όταν έβλεπαν τα ¨γίδια¨ να σηκώνουν το κεφάλι διαισθανόμενοι την αμφισβήτηση , δημιουργούσαν τεχνητή πόλωση για να τα ξαναμαντρώσουν .
Οι Δήμοι και αυτοί θύματα των κομμάτων εξουσίας αντί να υπηρετούν τη μικρή κοινωνία τους έγιναν κέντρο φιλοξενίας και βολέματος των μπας-κλας στελεχών τους αλλά και εφαλτήριο για φιλόδοξους τοπικούς κομματάρχες.
Οι δήμαρχοι δεν μπορούν να χαράξουν ούτε εξωτερική πολιτική ούτε την ανάπτυξη της οικονομίας , μπορούν όμως μαζί με τους δημότες τους να φτιάξουν την μικρή τους κοινωνία πιο ανθρώπινη αρκεί να σκύψουν στα προβλήματα των δημοτών τους και να τους ενώσουν .
Για να σκύψουν όμως θα πρέπει να είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας που να βιώνουν την καθημερινότητα και τα προβλήματα των δημοτών , να μην έχουν την αλαζονεία της εξουσίας όπως οι συνδυασμοί που αποτελούνται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ η της ΝΔ .
Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές κάτι διαφορετικό , νέους ανθρώπους που νοιάζονται για τους συνδημότες τους που δεν έχουν σχέση με τα κόμματα εξουσίας και με κομματικές εξαρτήσεις ;

Ας σκεφτούμε πολιτικά και όχι κομματικά .