Σάββατο, Ιουλίου 21, 2007

Όλα στους νταβατζήδες

Μεταπτυχιακές σπουδές με χορηγίες από ιδιώτες και περιορισμό της κρατικής επιχορήγησης σε μόνο ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ανά πανεπιστημιακό τμήμα, προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο αυτό, επισημαίνουν «Τα Νέα», οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πληρώνουν υψηλά δίδακτρα σε περισσότερα προγράμματα σπουδών από αυτά που τώρα απαιτούν καταβολή διδάκτρων.

Σταθεροί στις δεσμεύσεις τους απέναντι στους επιχειρηματίες, οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να απογυμνώνουν την παιδεία - και όχι μόνο - από κάθε δημόσιο και δωρεάν χαρακτηριστικό της, αποκόπτοντας από την επιλογή των μεταπτυχιακών σπουδών όλους εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις των master στο εξωτερικό, καθιστώντας και αυτόν τον τομέα προσβάσιμο μόνο στους λίγους και εκλεκτούς. Εκτός κι αν θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι κάποιος θα πρέπει να πληρώνει για τα δίδακτρα και αυτός θα είναι είτε ο φοιτητής είτε κάποιος άλλος, προτείνοντας ως μόνη λύση τις επιχειρήσεις-χρηματοδότες που θα έρθουν ως σωτήρες και από μηχανής θεοί...

Άντε με το καλό όλα στους νταβατζήδες .....