Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007

Εμμονές

Όσο αστείο είναι όταν ένας καπνιστής διαμαρτύρεται για το νέφος άλλο τόσο όταν ένας χρήστης κινητού τηλεφώνου επαναστατεί εναντίον των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες.

Δεν ξέρει ο δυστυχής ότι το επιβλαβές για την υγεία του δεν είναι η κεραία στη ταράτσα αλλά η επαφή του κινητού του με το κεφάλι του όταν μιλάει για πολύ ώρα ( η εκπομπή μικροκυμάτων προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας στον εγκέφαλο με πιθανή μόνιμη βλάβη ).
Δεν ξέρει ο δυστυχής ότι όσο λιγότερες κεραίες στις ταράτσες τόσο περισσότερη ακτινοβολία εκπέμπεται από το κινητό του;
Τα είχα γράψει παλιότερα στο
blog μου και μάλιστα είχα ανεβάσει και τα σχόλια (παρ΄ ότι δεν συνηθίζω να ανεβάζω σχόλια) από ένα μέλος του Συνασπισμού Πετραλώνων για να δείξω πόσο αστείοι είναι όλοι αυτοί που έχουν κάνει σκοπό ζωής το κατέβασμα των κεραιών .
Η ανέξοδη καταστροφολογία και οι υστερικές αντιδράσεις των οικολογούντων κυνηγών κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχει και μία άλλη παράμετρο αυτής
της δημοκρατικής ασυνειδησίας των διωκτών των κεραιών γιατί για δημοκράτες θέλουν να τους βλέπουν οι πολίτες ψηφοφόροι αφού κυρίως υποκινούνται από το ΣΥΡΙΖΑ μέσω των επικαλυμμένων με τον μανδύα των ¨ανεξάρτητων κινήσεων πολιτών¨.

Αλλά τι είναι η δημοκρατία ;

Δεν είναι η παραδοχή απ΄ όλους ότι αυτός που παίρνει τη πλειοψηφία στις εκλογές κυβερνά; Με αυτή τη παραδοχή δεν συμμετέχουν στις εκλογές ; Με αυτή τη παραδοχή δεν συμμετέχουν στη Βουλή θεσπίζοντας κανόνες ειρηνικής λειτουργίας της κοινωνίας που λέγονται νόμοι ;

Γιατί λοιπόν αντί σεβόμενοι τους θεσμούς να προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές εκτρέπονται σε τραμπουκισμούς με διαδηλώσεις εναντίων ποιών άραγε με πανό και ντουντούκες ;

Η εγκατάσταση κεραιών υπόκειται σε προδιαγραφές που επιβάλει η νομοθεσία και μάλιστα το όριο Ασφαλούς Έκθεσης (V/m) στην εκπεμπομένη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην Ελλάδα είναι πολύ πιο χαμηλό από αυτό που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) , αν οι κεραίες είναι παράνομες ας μηνύσουν του εμπλεκόμενους έτσι λειτουργούν οι πολίτες σε μια δημοκρατία .

Οι επαναστάσεις απέτυχαν όπου και να έγιναν όσο για τους επαναστάτες του χτες είναι οι συμβιβασμένοι του σήμερα. Η κοινωνία πρέπει να λειτουργεί μέσα από το δημοκρατικό πολίτευμα και τους κανόνες που θεσπίζει αυτό.

Άποψη μου είναι ότι επικίνδυνη είναι η φασιστική έκφραση των διαμαρτυρομένων ¨δημοκρατών¨ παρά οι ¨κεραίες¨ οι όποιες ¨κεραίες¨.

Αφορμή για αυτό το σχόλιο μου έδωσε μια πρόσκληση (κάλεσμα) για συστράτευση εναντίον του εχθρού (κεραίες) από δύο εκλεκτούς συνδημότες μου μέλη του ¨ Πολίτες σε Κίνηση ¨ στον Υμηττό.

Αγαπητοί φίλοι του ¨ Πολίτες σε Κίνηση ¨ και συνδημότες μου υπάρχουν πολλά σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο στη καθημερινότητα του , αν νοιαζόμαστε γι΄ αυτόν ας ασχοληθούμε με αυτά και τη σπέκουλα ας την αφήσουμε για τους επαγγελματίες της πολιτικής.

Σχετικά: επίδραση ακτινοβολίας , Κινήματα και ακινησία